5 Mart 2010 Cuma

2010 Sezonu Basliyor


Sevgili Nalan ve PDA gonullusu arkadaslarin hazirladigi, Parslarin yetistirip ayirdiklari pembe domateslerin tohumlari bana ulasmis bulunuyor.

Tohumlarim topraga yerlesti. Dilerim bu yil gecen yilki gibi olmaz. Gecen yil hic domates alamamistim cicekler bir turlu meyveye donusememisti, bunun sebebinin Fethiye'nin sicak havasinin oldugunu dusunuyorum pembeler oldukca hassas ve daha cok yayla havasinin serinligini seviyorlar, cunku gecen yil Uzumlu'ye gonderdigim fidelerden domates alabilmisti kuzenim. Bu yil daha cok orada yetistirmeyi dusunuyorum tabi buraya da bir iki tane dikecegim. Gecen yil isyerimiz oldugundan cok ilgilenememistim bu sezon acisini cikartacagim.

Maskot yine her zamanki gibi bana eslik etti.

5 yorum:

Pinar dedi ki...

Sanirim direk yerine, topraga ekmissiniz ve Fethiye'desiniz, yanlis anlamamisim di mi?

Bereketli hasatlar.

Unknown dedi ki...

Ben de geçen yıl Köyceğiz-Döğüşbelen'de; bizzat kendim topladığım ve tamamen doğal yollarla yıllardır doğal gübre ile yetiştirilen pembe domateslerden aldığım tohumları diktim. gayet sağlıklı ve neredeyse 1 metreyi aşan boya ulaşan fidanlardan bir tek domates alamadım. sadece çiçek açmakla yetindiler. Meyvaya dönüşemedi. Her yolu denedim olmadı. Neden bilemedim? Üzümlü'de verim istenildiği gibi olmuş mu? Teşekkürler.

tulina dedi ki...

Pinar, hayir hemen topraga ekmedim, once uzun bir saksiya ektim fide haline getirmemiz gerekiyor. Cimlendikten sonra sasirtmaca yapip ondan sonra topraga ekecegim, bahceye. Evet Fethiye'deyim.

Taylan, ben sicakliga bagladim olmamasini, cunku uzumlu'de ayni fidelerden yetisip domates verdi. Koycegiz de bildigim kadariyla yazin epey sicak oluyor.

Pinar dedi ki...

Sicaklik gercekten de cok uzebiliyor domatesleri. Buralarin tum gun sicakligi bir cok sebze icin iyi degil. Bu sene bahcenin daha kisa sure gunes alan yerlerine dikmeyi de deneyecegim.

Özbil Tunçelli dedi ki...

Sevgili PDA Üyeleri ve Sayın Nalan Cantav,

Tohumlarımı aldım. Sizlere özverileriniz için çok teşekkür ederim. Oldukça heyecanlıyım.Çünkü ilk kez deneyeceğim. Daha önce deneyenlerin deneyimlerinden faydalanmaya çalışacağım. Tohumları başarı ile büyütenleri dikkatle takip ediyorum. Hepinize sağlıklı pembeli günler dilerim.
Özbil Tunçelli