17 Temmuz 2007 Salı

Meyve çekirdekleri ağaç oluyor


Tema vakfı ve Manisa Belediyesi "Çekirdek Harekatı" başlatmışlar ne de güzel yapmışlar. Manisalı çekirdekler yaşamaya devam edecek, darısı bizimkilerin başına.


16 Temmuz 2007 Pazartesi

Yeni yaprak ya da dallar..



























Hergün pembelerdeki en ufak değişikliği görebilmek ya da sulamak için yanlarına gidip onları seyrediyorum. Bugün baktığımda yaprak mı desem, yoksa dal mı? diplerinden ufak yaprakçıklar peydahlamış, en ilginci de bir pembenin gövdesinin toprağa yakın kısmından -ben sürgün diyorum- yeşillenmesi.

13 Temmuz 2007 Cuma


benim bahçem

11 Temmuz 2007 Çarşamba

Teşekkürler Hanife Öğretmenim..


Toprak ve gübre arayışına girmişken Hanife öğretmenim aradı bir iki sohbetten sonra -bu arada Hanife hanım bizim ailemizin öğretmenidir ve çok değerlidir. Oğlum ve kızım onun öğrencileriydi- bu arayışımı ona da söyledim hadi dedi "hazırlan okula gidelim, belediye gübreli toprak dökmüştü biz bahçeyi hazırlarken kıyısından alırsın" sohbet ederek okula ulasmıştık ki, banklarda oturan iki güzel kızı gördük. :) Bilge ve kızım Yasemin, beraberce Hanife hanımın ve öğrencilerinin sevgiyle oluşturdukları "Sevgi Bahçesi"ne girdik. Görünce şaşırmadım desem yalan olur bahçenin ortasında upuzun boylarıyla mısırlar, etrafında güzelim domatesler, biber fidanları, yenmeye hazır bir iki salatalık, kabaklar çicek açmış. Heyecanla aralarında dolaştım, kızlar resimlerini çektiler. Epey emek verilmiş bahçenin uygun yerinden toprak aldım.
Ertesi günü saksı değişikliği gereken pembelerimi yeni toprağıyla buluşturdum, can sularını verdim. Şimdilik çok iyi ilerliyorlar.

9 Temmuz 2007 Pazartesi

Fazla söze ne gerek...

İki haftada epey büyümüş pembelerim. Şimdi bakım zamanı, biraz gübre, toprak, bir ikisine saksı değişikliği gerekecek boğazlama da yapıldı mı herhalde daha bir keyiflenecekler ve umarım çiçek açmaya başlayacaklar.

İ
En canlılarından..


Büyük saksıda ama bir türlü gelişmedi.















Kökleri görünüyor..















Saksı değişikliği gerekiyor.


En cılızları..